«

»

Българската Европа 2017 ви очаква! #BG10xEU

Медийни експерти и звезди от телевизионните екрани, анализатори, учени и студенти, публика, изкушена от качественото българско и европейско кино. Такава аудитория привлича в Русе медийният фестивал БЪЛГАРСКАТА ЕВРОПА. Форумът се провежда на 9 и 10 ноември 2017, организиран от сдружение „Европейски пространства“, с подкрепата на Представителството на Европейската комисия в България и в партньорство с Канев център Русенски университет.

БЪЛГАРСКАТА ЕВРОПА се фокусира върху европейската интеграция на страната и пълноценното членство в ЕС. Развива се в продължение на 17 години като национално медийно събитие с международно участие. През 2017 фестивалът е посветен на десетгодишнината от членството на България в Европейския съюз. #BG10xEU

Флагманската дискусия на фестивала В огледалото на медиите: 10 години България в Европейския съюз се взира в това как се променяме и какви образи изграждаме на себе си и другите. Дискусионният панел привлича медийни експерти, университетски преподаватели, журналисти, точно десет години след първите уникални социологически проучвания, които направихме за българите и българските електронни медии непосредствено преди и след присъединяването на страната към ЕС.

Дискусията За да има участие: граждани на България, граждани на ЕС измерва Индекса на гражданското участие и предстоящото българско председателство на Дунавската стратегия на ЕС. ПРовеждаме я съвместно с Форум Гражданско участие (ФГУ) www.fgu.bg – мрежа от 120 български граждански организации, обединени от идеята за повече участие на гражданите и неправителствените организации във формулирането на политики и във вземането на важните решения от страна на политиците и институциите.

Второто издание на работилницата Концепцията Idocs – уеб базирани медийни проекти представя международни практики, европейски мрежи и интерактивен обмен в една почти напълно непозната за България сфера – интерактивната журналистика и документалистика.

Всички дискусии се стриймват онлайн на сайтовете – партньори на фестивала www.arenamedia.net и на фейсбук профила на събитието.

БЪЛГАРСКАТА ЕВРОПА насърчава усилията на българските медии да работят в полза на обществото. Правим този фестивал, защото българският медиен пейзаж има нужда от него, защото българските журналисти очакват техния труд да бъде оценен и признат, защото днес е все по-трудно да се води независим и честен публичен дебат, подчертава Димитър Липовански, директор на фестивала.

И през 2017 филмовата селекция на фестивала традиционно среща публиката със заглавия, получили признание от световни форуми през годината.

Цялата програма на БЪЛГАРСКАТА ЕВРОПА може да се следи на www.bgeufest.net


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/fishboxb/public_html/sites/bgeufest/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399